Välmående

Välmående

På denna sida hittar du mera information sammankopplat till välmående och mental hälsa.

StödHankeiter

Vi är SSHVs StödHankeiter! Om du känner att du vill tala med någon finns vi här för dig. Du kan kontakta oss om du känner dig ensam eller om du har det jobbigt med dina studier, rutiner eller välmående. Vi kan hjälpa dig genom våra egna erfarenheter eller helt enkelt bara finns där för dig.

Vad är en StödHankeit?

En StödHankeit är en frivillig studentföreningsmedlem som gått en skolning i Psykisk första hjälp 2. Du kan kontakta vem som helst av oss StödHankeiter direkt via WhatsApp, genom att rycka någon av oss i ärmen eller skicka till vår gemensamma mejl stodhankeiter@sshv.fi. Kom ihåg att allt du berättar åt en StödHankeit är konfidentiellt. Detta betyder att ärendet inte berättas vidare till någon om du inte ger tillåtelse för det!

StödHankeiter är inte professionella, men vi kan erbjuda stöd och vid behov hjälpa dig vidare till professionell hjälp. Tveka inte att kontakta oss, du ska inte bli ensam med dina tankar. Vi vill jobba för en hälsosam studentförening!

Hejsan<3

Jag heter Cami, är 25 år gammal och hemma från Esbo. Jag studerar mitt 6 år och jag har varit med i stödhankeitverksamheten sedan början.

Jag kan själv ha svårt att öppna upp mig ibland, men jag vet hur viktigt det är att kunna ventilera sina tankar. Jag finns här som ditt stöd i alla ärenden, med mig får du tala om vad som helst, vare sig det är mer eller mindre jobbiga saker!

Vi har alla våra tuffa perioder i livet men viktigt är att veta att du inte behöver kämpa med dina tankar ensam. Och fastän du inte har det tufft, är det fortfarande bra att tala med någon alltid nu som då! Du kan nå mig via Whatsapp: 040 817 4847, eller genom att skicka ett dm via Instagram, ha det så bra!<3

Hej på er! <3

Mitt namn är Micke Karlsson och det är jag som drar i trådarna för StödHankeiterna i år. Jag börjar nu mitt femte studieår på Hanken vilket gör att jag har varit med ganska länge och vet ungefär det mesta som händer i huset. Jag sitter dessutom med i Studentföreningens styrelse samt har varit tutor både för gulisar (2020) och utbyteselever (2022).

StödHankeiternas främsta uppgift är att främja välmående och förebygga så att man inte hamnar i den mörkaste platsen. Detta gör vi genom att försöka skapa gemenskap via evenemang och uppmuntra till saker som får en att må bra. Vid förebyggande syfte finns vi till för att kunna diskutera om saker som tynger ens vardag. Detta kan vara allt mellan himmel och jord. Var inte rädd över att ta kontakt med mig eller någon annan av oss vid minsta lilla bekymmer för dessa bygger sig upp med tiden.

Vid tyngre ämnen kan vi finnas till som stöd genom diskussion men har också nätverken till att hjälpa vidare folk till den vård som behövs.

Jag vet hur det känns att flytta till en ny stad, känna av stress och ensamhet. Även någon med alla förutsättningar i livet kan må dåligt, och det är absolut ingenting att skämmas över.

Enligt egen erfarenhet hjälper det alltid att prata om saker och få uttrycka sina känslor för någon och jag finns till då det behövs, skicka ett meddelande via Whatsapp: 050 3138303 eller här via Instagram!

Ha de bra <3
Mitt namn är Ina och jag är en av SSHV:s StödHankeiter. Jag är 22 år gammal, kommer från Terjärv, och inleder nu mitt fjärde år på Hanken. Jag har tidigare varit gulistutor och i år är jag även utistutor.

Det kan vara svårt att klara av jobbiga saker helt själv. Då kan det kännas skönt att prata med någon annan. Jag vill bidra till en gemenskap där tröskeln för att prata ut eller söka hjälp är låg. Ryck i mig så kan vi ta en kaffe eller promenad.<3

Mig kan man bland annat nå via instagram eller whatsapp 0452624899

Hej hej! <3

Mitt namn är Sofia Granskog och jag är ny stödhankeit för i år! Jag är 21 år gammal och hemma från Esbo. Jag studerar mitt andra år på Hanken, är med i årets styrelse som projektansvarig samt på hösten 2023 varit gulistutor.

Alla känner sig ensamma ibland och det är helt normalt. Ibland kan det vara svårt att öppna upp sig och hitta en person att diskutera med. Jag finns här för att ge stöd oavsett ärende. Tröskeln är låg för att ta kontakt med mig. Ta kontakt med mig så kan vi gå på en promenad eller kaffe!

Mig kan man bland annat nå via instangram eller whatsapp 0453165241

Ha det så bra<3
Hejsan! <3
Mitt namn är Benjamin och jag är ny stödhankeit för i år! Jag är 21 år gammal och hemma från Jakobstad. Jag studerar mitt andra år på Hanken och är även med i Hanksports, samt varit gulistutor hösten 2023.

Utan att skriva en allt för lång text, så vill jag hjälpa just dig som känner att du inte har någon att vända dig till. Min förhoppning är att vare sig det är något stort eller smått, ska du känna dig trygg och veta att du har någon du kan vända dig till oavsett om du bara behöver prata av dig, eller om du behöver hjälp och inte vet vart du ska vända dig. Tröskeln för att höra av sig är låg, och jag hoppas att du ska känna likadant. Så ta kontakt så ses vi i skolan, tar en promenad eller så häller jag upp en kaffekopp! 

Mig når ni på instagram eller Whatsapp: 0405157226
Hej!
Jag heter Milla och jag är också ny stödhankeit. Jag studerar andra året på Hanken men företagsledning och organisation som huvudämne och jag är hemma från Korsholm.

Ja vet att de int alltid är så lätt att sätta ord på vad man känner, men jag vet också hur skönt det är att kunna ventilera sina tankar. Jag vet hur det känns då oron tar över, och jag lyssnar gärna om det är någon av er som känner likadant<3

Ryck mig i ärmen om du har något på hjärtat<3

Mig kan ni också nå via instagram eller whatsapp 0417470855
Hejsan!

Mitt namn är Lina Granlund, jag är 22 år gammal och kommer från Vasa. Detta är mitt första år på Hanken.

Före min tid på Hanken studerade jag socialpolitik och socialt arbete vid Åbo Akademi. Tack vare den examen har jag fått studerat mycket i psykisk ohälsa och ensamhet, vilket gett mig mycket kunskap i ämnet.

Alla har vi dåliga perioder ibland, och då kan det vara skönt att prata av sig. Med mig får man prata om vad som helst, jag hjälper gärna till!

Man når mig via Instagram eller WhatsApp 0452647164 . Sköt om er<3