Välmående

Välmående

På denna sida hittar du mera information sammankopplat till välmående och mental hälsa.

StödHankeiter

Vi är SSHVs StödHankeiter! Om du känner att du vill tala med någon finns vi här för dig. Du kan kontakta oss om du känner dig ensam eller om du har det jobbigt med dina studier, rutiner eller välmående. Vi kan hjälpa dig genom våra egna erfarenheter eller helt enkelt bara finns där för dig.

Vad är en StödHankeit?

En StödHankeit är en frivillig studentföreningsmedlem som gått en skolning i Psykisk första hjälp 2. Du kan kontakta vem som helst av oss StödHankeiter direkt via WhatsApp, genom att rycka någon av oss i ärmen eller skicka till vår gemensamma mejl stodhankeiter@sshv.fi. Kom ihåg att allt du berättar åt en StödHankeit är konfidentiellt. Detta betyder att ärendet inte berättas vidare till någon om du inte ger tillåtelse för det!

StödHankeiter är inte professionella, men vi kan erbjuda stöd och vid behov hjälpa dig vidare till professionell hjälp. Tveka inte att kontakta oss, du ska inte bli ensam med dina tankar. Vi vill jobba för en hälsosam studentförening!

Camilla Lehtinen
22 år               
Studerar tredje året med
Företagsledning och organisation som huvudämne

+358 40 817 4847
”Jag vill inte att någon studentföreningsmedlem skall vara ensam eller må dåligt. Jag hjälper gärna dig med vilka som helst ärenden.”
Micke Karlsson
21 år
Studerar andra året med
Marknadsföring som huvudämne

+358 50 313 8303
”Att må dåligt är inget att skämmas över och redan vid minsta lilla bekymmer så finns jag tillänglig för dig, gäller det om problem med familjen, relationer eller skolan.”
Daniel Mellblom
21 år
Studerar andra året med Finansiell ekonomi som huvudämne
+358 50 541 5035
”Det finns inget fel med att må dåligt, det är en naturlig del av människans psyke och alla mår vi dåligt någon gång. Oftast hjälper det att få kunna uttrycka sina känslor och tala med någon.”