Cella Nova

Hankeiternas kära Cella Nova har inte alltid funnits vid torget där dagens studerande är vana att förtära drycker i vänligt sällskap in på småtimmarna. En gång i tiden var det bara att ta sig ner till källaren i Hanken för att sjunga sitzballader eller utmana studiekompisarna i caps. Efter en renovering av Hankens byggnad blev de tyvärr slut på det roliga i källaren och studentföreningen var tvungen att söka nya alternativ. Till allas glädje hittades en passande lokal vid torget mitt emot Fontana. Projekt ”Salakapakka” startades 2001 och enligt studerandetraditioner var det, som namnet antyder, meningen att Cella skulle fungera som lönnkrog. Vissa ambitiösa hankeiter tyckte dock att lokalen hade potential för mycket mera. Rättigheter till att sälja lätta alkoholdrycker införskaffades och Cella hade öppet även på dagar då det inte ordnades sitzer.

Efter några år och ännu flera evenemang hade dock lokalen slitits i samma takt som gulisutmanaren anno 2006 halare under gulisåret. Styrelsen 2007 tyckte att Cella förtjänade ett rejält ansikslyft och med dåvarande disponenten Christoffer Nyman i spetsen började projektet för att skapa platsen vi alla älskar att besöka i dagens läge. Tillsammans med företaget Aveo och ett stort antal mer eller mindre frivilliga hankeiter som offrade tid, energi, blod, svett och tårar spenderades otaliga timmar i lokalen för att kunna öppna dörrarna till det nya och ack så vackra Cella Nova på hösten 2007. Såväl gamyler som gulisar från olika skolor möttes av en lokal som utseendemässigt kunde konkurrera med vilken krog som helst. Hankeiterna hade äntligen fått ett andra hem som de kunde vara stolta över. Tack vare ytterligare frivilliga insatser av bland annat CC har det varit möjligt att årligen ordna över 100 evenemang för såväl hankeiter som övriga festglada människor.

Så nästa gång du snubblar ner för Cellas trappor skall du stanna upp ett par sekunder vid ”Rika barn leka bäst”-skylten och tacka alla frivilliga som gör det möjligt för oss hankeiter att njuta av varandras sällskap i allas vår underbara lokal. Utan dessa personers insats vore detta omöjligt.

Cella Nova passar utmärkt som lokal för en mängd olika tillfällen. Allt från konferenser, skolningar, möten, födelsedagar, små bröllop, firmafester till middaggar är möjliga att ordna i Cella Novas utrymmen. I Cella Novas utrustning ingår bl.a. AV-utrustning, fullt utrustat kök, full servis och bordsdukar för 50 personer, DJ-utrustning och trådlös Internetanslutning.

För uthyrning ansvarar disponenten Oskar Eklund, disponent@sshv.fi eller +358 44 0711024

Adress:
Övre Torget 2 B
65100 Vasa