Robin Damlin om fysisk hälsa & rutiner

JåoJåoJåoo från Stockholm!

Jag är Robin Damlin, nyligen 25 år fyllda och kommer ursprungligen från anrika Vörå. Flyttade till Stockholm i höstas för att börja jobba som managementkonsult och får ut mina magisterspapper från Hanken nu under våren. Mitt huvudämne vid Hanken är Finansiell ekonomi och jag skrev nyligen min gradu om redemption rate i SPAC bolag. Har ett förflutet som skidåkare och på den gamla goda tiden gick jag i Vörå idrottsgymnasium på skidlinjen. Nedan tänkte jag summera mina tankar om fysisk hälsa och att flytta till en ny stad efter studierna.

Att flytta från mitt kära Vasa till Stockholm var ett stort steg ur min comfort zone och funderade många gånger på vägen vad jag egentligen håller på med. Kände 5 personer när jag flyttade i höstas och lämnade verkligen min trygga zon med familj och vänner. Att jag tog chansen är något jag är väldigt glad för idag, både för att det har främjat min utveckling och för att det verkligen var dags att testa någonting nytt. 

En av de bästa sakerna med att flytta var miljöombytet både i vardagen och träningsmässigt. Löprundor runt Djurgården är min favorit men har även kört en del skidor på Stockholm stadion. Försöker alltid komma ut och träna från morgonen eftersom jag gillar att sparka igång dagen, det gör mig både mera produktiv och minskar stressnivån. Här har ni ett snapshot från fiina Skeppsholmen där jag brukar köra mina morgonpass:

Fysiskt välmående har alltid varit viktigt för mig men har också kommit naturligt tack vare min idrottarbakgrund. Mångsidigheten i träningen är något jag verkligen vill betona. Välj en sport som du brinner för och träna det som du tycker är roligt. All idrott är bra idrott och det är viktigt att du hittar något som du njuter av att göra. Har själv alltid bytt gren eller omgivning när jag tycker det blivit tråkigt och det är något som funkat för att hålla min motivation uppe.

När jag nu på allvar kommit in i arbetslivet känner jag att det är svårare att hinna med träningen än förut och då tycker jag att det är viktigt att man har en tydlig plan. Kör ofta korta men intensiva pass vid tidsbrist under veckorna för att sedan köra längre träningspass på helgerna. 

Nu när ni förhoppningsvis nyss njutit av en mäktig pampasvecka och funderar på att ta tag i träningen så tänkte jag ge er tre konkreta tips:

  1. Träna endast sådant som du tycker är roligt. Hatar du löpning så löp inte utan cykla, skida, skrinna, gymma eller kör någon helt annan träning du tycker om.
  2. Om du har lite tid -> öka intensiteten. Hinner du bara med ett 45min pass är det bara att köra hårdare för att kompensera 😉
  3. Sätt upp ett konkret mål och fundera över varför du vill börja träna. Det är lättare att veta vart man ska om man vet varför man vill dit.

Ha en skön vår och glöm inte återhämtningsdrycken!